Salată de ton cu ceapă roşie

18 ianuarie 2018   Gătește sănătos

Dacă vrei să te hrăneşti sănătos sau cauţi să eviţi glutenul, bucătăria mediteraneană îţi furnizează o delicioasă şi consistentă salată de ton în stil italian.

De ce ai nevoie pentru salată de ton cu ceapă roşie

2 conserve de ton

câteva frunze de salată verde

1 căţel de usturoi

pătrunjel

1 ceapă roşie

200 g roşii (cherries sau roşii obişnuite tăiate bucăţi sau felii)

170 g măsline negre

50 g măsline verzi

1 lingură de zeamă de lămâie proaspătă

1/2 ardei gras

sare

Cum pregăteşti salata de ton cu ceapă roşie

Cureţi ceapa şi o tai fin rondele sau peştisori , apoi toci pătrunjelul mărunt. Tai ardeiul în bucăţi mici, rosiile cherries în două sau roşiile obişnuite în bucăţi mai mici. Zdrobeşti căţelul de usturoi şi storci o lămâie mică.

Rupi în bucăţi mai mici câteva frunze de salată verde şi le pui într-un castron împreună cu conţinutul celor două conserve de ton, precum şi toate celelalte ingrediente, adaugi sarea şi zeama de lămâie şi le amesteci de câteva ori. La servire, poţi aşeza salata de ton pe un pat din frunze de salată verde.

Sursa: https://www.tastesoflizzyt.com

Mai multe