Salată de vară „ratatouille“

2 iunie 2017   Gătește sănătos

Aceasta este o garnitură perfectă de vară, iar dacă vrei să îi dai un plus de gust, trebuie doar să adaugi puţină carne de miel făcută pe grătar sau brânză de capră. Va deveni astfel vedeta de pe masa ta, iar toţi invitaţii se vor bucura să guste această salată.

Ingrediente (4 porţii)

2 ardei graşi roşii lungi 1 vânătă, tăiată felii, pe lungime 400 g dovlecei mici, feliaţi ulei de măsline 90 g roşii de la conservă 1 linguriţă oţet 400 g mix de roşii (mai mari şi mai mici, cherry), tăiate jumătăţi sau felii 2 mâini de ierburi aromatice (busuioc, arpagic, pătrunjel) sare piper

Mod de preparare

Încingi tigaia grill şi frigi ardeii fraşi pe ambele părţi, până se înnegreşte coaja, apoi îi pui într-un castron şi îi acoperi cu folie alimentară. În aceeaşi tigaie grill, frigi feliile de vânătă şi jumătate din cantitatea de dovlecei, până se rumenesc uşor. Le muţi într-un vas, le condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi le stropeşti cu ulei.

Cureţi ardeii copţi de coajă, cu grijă. Îi rupi în fâşii şi îi amesteci cu vinetele şi cu dovleceii. Zdrobeşti roşiile de la conservă cu mâinile şi le adaugi în bol. Torni un pic de oţet şi stropeşti legumele cu ulei, dacă doreşti. Amesteci bine.

În alt bol, combini dovleceii cruzi rămaşi şi feliaţi cu roşiile proaspete şi ierburile aromatice. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi le stropeşti cu ulei de măsline. Serveşti cele două salate împreună, cu miel fript sau brânză de capră.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

www.jamieoliver.com

Mai multe