Salată de varză. Cele mai bune şi uşoare reţete

13 ianuarie 2015   Gătește sănătos

După multă carne de porc şi mâncăruri care mai de care mai grele şi mai grase, la fiecare început de an, încercăm să ne orientăm către salate. Iată cele mai bune şi uşoare trei reţete de salată de varză.

Cele mai bune şi uşoare reţete de salată de varză - Salată de varză cu morcovi

Ingrediente ½ varză 2 morcovi 2 legături pătrunjel 1-2 linguri de ulei 1 lingură zeamă de lămâie sare piper

Cureţi varza de primele 2-3 foi, o speli şi toci jumătate din ea. Speli morcovii, îi cureţi şi îi dai prin răzătoarea mare. Speli pătrunjelul şi îl tai mărunt. Pui toate ingredientele într-un bol, presari sare şi piper. Torni uleiul şi zeama de lămâie şi amesteci. Poţi servi salata de varză ca atare sau ca garnitură la peşte, pui ori curcan.

Cele mai bune şi uşoare reţete de salată de varză - Salată de varză roşie cu nuci şi brânză

1 varză roşie

300 g nuci

300 g brânză telemea

2 mere

busuioc proaspăt

1 lingură ulei

oţet, după gust

sare

Îndepărtezi primele două foi ale verzei, o speli şi o tai fideluţă. Treci sub jet de apă rece brânza, merele şi busuiocul. Cureţi merele de cotor şi de căsuţa cu seminţe şi le tai fâşii subţiri. Brânza o tai cubuleţe, iar miejii de nucă îi rupi bucăţele. Busuiocul îl tai mărunt sau laşi frunzele întregi, după dorinţă. Amesteci toate ingredientele cu ulei, oţet şi potriveşti de sare.

Cele mai bune şi uşoare reţete de salată de varză - Salată de varză cu cartofi

400 g varză roşie

4 cartofi

1 ceapă potrivită

50 ml ulei

50 ml supă de legume

1 lingură sos de soia(opţional)

1 lingură sos de roşii

½ linguriţă cimbru

½ linguriţă tarhon uscat

2 cuişoare

sare

piper

Tai ceapa mărunt, o căleşti în puţin ulei bine încins, adaugi cartofii tăiaţi felii groase şi continui călirea încă 5-6 minute. Tai varza fideluţă, o presari cu puţină sare, cu cimbru, cu tarhon, o frămânţi şi o laşi să stea 5 minute să se condimenteze bine. Apoi, o adaugi peste cartofi. Torni şi supa de legume, pui cuişoarele, potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să fiarbă 15-20 de minute. După ce salata de varza este bine pă trunsă, adaugi sosul de roşii (sau de soia, dacă foloseşti) şi mai laşi să fiarbă 2-3 minute. Mâncarea este bună rece sau caldă şi se poate servi cu pâine prăjită.

Salată cu roşii şi ciuperci

Salată cu roşii şi ciuperci

Salată Tabouleh, reţeta originală

Salată Tabouleh, reţeta originală

Salată de cuşcuş cu pui

Salată de cuşcuş cu pui

Mai multe