Salată de vinete cu usturoi şi iaurt
Preparate cu ulei de măsline şi usturoi, vinetele sunt incluse în celebrul „regim mediteraneean“, despre care se spune că este benefic pentru sănătate şi că măreşte speranţa de viaţă. Poţi prepra o salată de vinete cu usturoi şi iaurt, pot fi mâncate înăbuţite, cioapte, prăjite sau fripte la grătar.
Salată de vinete cu usturoi şi iaurt – Ingrediente
1 vânătă mare suc de la ½ lămâie 1 lingură iaurt 1 linguriţă ulei de măsline 2 căţei de usturoi zdrobiţi 1 lingură de oţet
Salată de vinete cu usturoi şi iaurt – Mod de preparare
Coci vânăta pe foc deschis (nu în cuptor, căci nu mai are acelaşi gust) şi după ce s-a copt o cureţi de coaja arsă. Într-un castron pui miezul vinetei, sare şi suc de lămâie şi amesteci bine, de preferat cu mixerul. Adaugi uleiul, usturoiul, iaurtul şi oţetul amestecând continuu până obţii o pastă asemenea unui piure. Serveşti salata de vinete coapte, după gust şi imaginaţie, ori în coşuleţe din roşii, ori în castronele cu pâine prăjită alături.