Salată proaspătă de toamnă
O salată proaspătă de toamnă poate fi o adevărată explozie de culori și arome, combinând legume și fructe de sezon.
Ingrediente
2 piepți de pui
1 ceapă roșie
150 g afine proaspete
1 mână nuci
3 linguri ulei de măsline
100 g rucola
2 linguri zeamă de lămâie
2 avocado
sare
piper
Mod de preparare
Condimentezi pieptul de pui cu sare și piper, după gust. Îl pui pe foc într-o tigaie grill, până când este bine gătit, 6-7 minute pe fiecare parte.
Îl lași să se odihnească câteva minute, apoi îl tai fâșii.
Cureți avocado, le scoți sâmburele și le tai felii subțiri, iar ceapa o tai rondele.
Prăjești ușor nucile într-o tigaie uscată 2-3 minute, până devin ușor crocante, apoi le lași să se răcească.
Într-un bol mare de salată, pui rucola, afinele, ceapa roșie, feliile de avocado și nucile prăjite. Deasupra, așezi fâșiile de piept de pui.
Într-un bol mic, amesteci uleiul de măsline, zeama de lămâie, sarea și piperul. Torni dressingul peste salată și amesteci ușor pentru a combina toate ingredientele.