Salată rafinată cu cartofi noi

21 mai 2016   Gătește sănătos

Ingrediente: 500 g cartofi noi, 7-8 ciuperci champignon, din conservă, 1 lingură unt, 1 cutie mică cu sardele, în ulei, 1 ceapă verde, 2 linguriţe capere, murate, 4 ouă mici, fierte tari,

Pentru sosul vinegretă: 2 linguri ulei, 2 linguri zeamă de lămâie, sare, piper

Mod de preparare:Pregătire: 15 min Fierbere: 20 min Dificultate: mică

Cureţi cartofii de coajă şi îi fierbi în apă cu puţină sare 15-20 de minute, scurgi apa şi îi laşi la răcit. Sotezi ciupercile în unt şi scurgi sardelele de uleiul în care au fost conservate.

Amesteci într-o salatieră mare cartofii, ciupercile, sardelele, adaugi măslinele, ceapa tăiată rondele, ouăle curăţate de coajă şi caperele murate. Separat, prepari un sos vinegretă din ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust, cu care asezonezi salata şi o serveşti.

Mai multe