Salată verde cu pui
Ultimii ani ne-au deschis noi orizonturi în ceea ce privește varietatea rețetelor și efectele lor benefice pentru organism.
Ingediente
½ piept de pui dezosat și fără piele
1 salată verde
4 felii baghetă
2-3 roșii, spălate și tăiate
sare
piper
1 lingură ulei
3 căței usturoi
Pentru dressing:
1 lingură muștar
1 borcan iaurt degresat
1 lingură ulei de măsline
2 fileuri anșoa
1 lingură parmezan ras
1 lingură zeamă de lămâie
piper, după gust
sare
opțional 1 lingură parmezan ras, pentru servit
Mod de preparare
Speli pieptul de pui, îl usuci, apoi îl dai cu sare și piper, după gust. Cureți usturoiul, îl pisezi, îl amesteci cu uleiul și ungi pieptul de pui. Îl așezi într-o tavă cu hârtie de copt și îl dai la cuptorul încins. Când este gata, îl scoți și îl lași la răcit, apoi îl tai felii.
Tai feliile de pâine cubulețe și le bagi și pe ele la cuptor, într-o tavă, și le ții până se usucă.
Pentru dressing, freci fileurile de pește până devin o pastă, le amesteci cu uleiul, zeama de lămâie, cu iaurtul, muștarul și cu parmezanul. Omogenizezi până se întrepătrund aromele. Guști și, dacă vrei, poți pune puțină sare, dar trebuie să ții cont că fileurile sunt sărate.
Speli salata verde, o rupi și o așezi într-un castron, împreună cu roșiile. Adaugi pieptul de pui, crutoanele și stropești cu dressing.
O servești presărată cu parmezan ras.