Şarlotă de ciocolată
Un desert potrivit la mijloc de săptămână.
Ingrediente (4-5 porţii)
8 ouă 100 g zahăr 200 ml lapte 20 g cacao 3 foi gelatină 40 g zahăr pudră 100 g smântână pentru frişcă rom, după gust pişcoturi, opţional fructe proaspete, opţional fructe confiate, opţional
Mod de preparare
Hidratezi gelatina conform informaţiilor de pe ambalaj. Baţi ouăle cu zahărul şi cu laptele, aşezi vasul pe baie de aburi şi amesteci continuu. Încorporezi gelatina, apoi cacaua, în ploaie, şi mai ţii pe foc amestecând întruna. Iei vasul de pe foc, îl pui în apă rece şi amesteci până când se răceşte complet.
Separat, baţi frişca împreună cu zahărul pudră şi o încorporezi, cu o paletă, de jos în sus, în crema de ciocolată. Pui în şarlotă rom, după gust, apoi o torni în pahare şi o serveşti, dacă vrei, cu pişcoturi şi cu fructe proaspete sau confiate.