Sendviș cu ciuperci și guacamole
Cui nu-i plac sendvişurile? Oricât de pretenţios ai fi, e imposibil să nu-ţi găseşti preferatul.
Ingrediente
500 g ciuperci
4 căței de usturoi
2 linguri ulei
sare
piper
4 felii pâine prăjită
semințe de susan, pentru ornat
Pentru guacamole:
2 avocado
2 căței de usturoi
zeama de la 1 lămâie
sare, după gust
Mod de preparare
Speli ciupercile și le tai feliuțe cu tot cu codițe, apoi mărunțești usturoiul. Încingi uleiul, pui usturoiul, amesteci, presari sare și piper, după gust, ții câteva minute și adaugi ciupercile. Ții pe foc, amestecând din când în când, până ce se evaporă apa lăsată de ciuperci, iar ele se rumenesc puțin, apoi oprești focul și scurgi ciupercile de grăsime.
Pentru guacamole, tai cele două avocado pe jumăta te, îndepărtezi sâmburele și le scoți cu o lingură miezul, pe care îl pui într-un bol, torni zeama de lămâie peste avocado și zdrobești cu o furculiță. Adaugi usturoiul mărunțit, presari sare și omogenizezi până obții o pastă tartinabilă.
Ungi fiecare felie de pâine cu guacamole, așezi dea supra ciuperci și presari semințe de susan, după gust. Poți orna cu microplante sau cu pătrunjel, după gust.