Sendviș danez
Din punct de vedere nutriţional, sendvișul danez este sănătos și extrem de gustos.
Ingrediente
250 g creveți congelați
1 lămâie
1 lingură ulei
1 cubuleț unt
sare și piper, după gust
3 căței de usturoi
1 legătură mărar proaspăt, tocat
2 felii pâine integrală cu semințe
feliuțe de lămâie, pentru decor
Mod de preparare
Pentru început, prepari creveții. Îi lași la decongelat, apoi îi scurgi bine de apă. Zdrobești usturoiul, încingi uleiul și pui untul, lași la topit, adaugi usturoiul, amesteci și pui creveții, sare și piper, îi ții câteva minute, apoi storci zeama de lămâie, îi mai lași puțin, amesteci și îi scoți pe un platou.
Așezi creveții pe cele două felii de pâine, presari mărarul și ornezi după bunul plac. Dacă simți nevoia, mai poți adăuga zeamă de lămâie.