Sfeclă și morcovi la cuptor
Sfecla și morcovii la cuptor sunt o garnitură excelentă, ușor de preparat și plină de nutrienți și culoare!
Ingrediente
3 sfecle
4 morcovi
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță semințe de fenicul
150 g ricotta
frunze proaspete de coriandru
sare şi piper negru, proaspăt măcinat
Mod de preparare
Tai după plac sfeclele și morcovii și amesteci feliile obținute cu uleiul de măsline, semințele de fenicul, sarea și piperul.
Asigură-te că legumele sunt bine acoperite cu condimentele.
Așezi legumele în tavă într-un singur strat și le coci în cuptorul preîncălzit 35-40 de minute sau până când sunt fragede și ușor caramelizate la margini, amestecând ocazional pentru a asigura o coacere uniformă.
După ce legumele sunt gata, le scoți din cuptor și le lași să se răcească ușor. Cu o lingură, adaugi bucăți de ricotta deasupra, lăsând să se topească ușor la căldura legumelor. Presari frunzele proaspete de coriandru și poți adăuga un strop suplimentar de ulei de măsline pentru un plus de savoare.