Sirop de soc cu portocale roşii

13 iunie 2016   Gătește sănătos

Este unul dintre cele mai răcoritoare siropuri, cu un gust dulce-acrişor. Poate fi servit în cocktailuri, alături de şampanie, apă minerală sau limonadă.

De ce ai nevoie pentru sirop de soc cu portocale roşii

400 g flori de soc

800 ml apă

600 g zahăr

100 g miere

1 lămâie

1 portocală roşie

Cum se prepară siropul de soc cu portocale roşii

Rupi florile de soc şi le alegi cu grijă să nu rămâne frunze sau tulpini. Razi lămâia şi o storci, la fel şi portocala roşie. Combini apa cu zahărul, mierea şi coaja de lămâie. Fierbi siropul până se dizolvă zahărul, dai deoparte şi laşi la răcorit. Când mai este doar puţin cald, îl torni peste florile de soc, adaugi sucul de portocala rosie si de lămâie, acoperi cu o folie de plastic şi dai la frigider pentru 2-3 zile. Poţi verifica peste 2 zile dacă este suficient de aromat. Dacă nu, mai lasă-l o zi.

Sursa foto http://www.parsnipsandpastries.com/

http://www.parsnipsandpastries.com/

Mai multe