Sirop de soc cu portocale roşii
Este unul dintre cele mai răcoritoare siropuri, cu un gust dulce-acrişor. Poate fi servit în cocktailuri, alături de şampanie, apă minerală sau limonadă.
De ce ai nevoie pentru sirop de soc cu portocale roşii
400 g flori de soc
800 ml apă
600 g zahăr
100 g miere
1 lămâie
1 portocală roşie
Cum se prepară siropul de soc cu portocale roşii
Rupi florile de soc şi le alegi cu grijă să nu rămâne frunze sau tulpini. Razi lămâia şi o storci, la fel şi portocala roşie. Combini apa cu zahărul, mierea şi coaja de lămâie. Fierbi siropul până se dizolvă zahărul, dai deoparte şi laşi la răcorit. Când mai este doar puţin cald, îl torni peste florile de soc, adaugi sucul de portocala rosie si de lămâie, acoperi cu o folie de plastic şi dai la frigider pentru 2-3 zile. Poţi verifica peste 2 zile dacă este suficient de aromat. Dacă nu, mai lasă-l o zi.
Sursa foto http://www.parsnipsandpastries.com/