Somon aromat cu dovlecei
Când ţi-e poftă de peşte cu ierburi aromatice şi dovleceii de sezon, iată aici o reţetă gustoasă şi sănătoasă.
De ce ai nevoie ca să prepari somon aromat cu dovlecei
- 4 dovlecei, tocaţi
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Pentru somon:
- 2 linguri zahăr brun
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 lingură muştar
- 2 căţei de usturoi, tocaţi
- 1 1/2 linguriţă mărar, oregano, cimbru şi rozmarin
- sare
- piper
- 4 fileuri de somon
- 2 linguri frunze de pătrunjel tocate
Cum prepari somon aromat cu dovlecei:
Preîncălzeşti cuptorul la 200 grade. Tapetezi o tavă de cuptor.
Într-un bol, amesteci zahărul cu zeama de lămâie, muştarul, usturoiul, mărar, oregano, cimbru şi rozmarin şi asezonezi cu sare şi piper. Dai deoparte.
Pui dovleceii într-un singur strat în tava tapetată. Stropeşti cu ulei, sărezi, piperezi, după gust. Adaugi somonul într-un singur strat şi ungi fiecare fileu cu amestecul de ierburi aromatice din bol. Dai la cuptor şi ţii până când intră uşor furculiţa în peşte, circa 15-18 minute. Serveşti imediat, ornat cu pătrunjel.
Sursa: https://damndelicious.net