Somon cu legume la abur

30 octombrie 2025   Gătește sănătos

Încearcă reţeta cu somon şi legume la abur. Iată cum se pregătește!

Ingrediente

2 fileuri de somon

piper

200 g buchețele de broccoli

200 g buchețele de conopidă

1 lingură zeamă de lămâie

1 lingură ulei de măsline

sare

verdeață proaspătă, pentru decor

Mod de preparare

Faci un amestec din zeamă de lămâie, sare și piper. Torni acest amestec peste somon și îl lași 10–15 minute la marinat.

Coci somonul la aburi sau la grătar, 4–5 minute pe fiecare parte, până devine fraged și suculent.

Pui broccoliul și conopida la abur pentru aproximativ 8 minute, până devin moi, dar rămân ușor crocante. Servești somonul alături de legumele aburite, cu puțin ulei de măsline stropit deasupra și verdeață proaspătă.

Mai multe