Somon cu sos de citrice la cuptor

17 ianuarie 2017   Gătește sănătos

Pentru o aromă mai intensă, serveşte întotdeauna peştele stropit cu suc de lămâie. La fel de bun va fi şi acest somon cu sos de citrice, pătrunjel şi unt.

De ce ai nevoie pentru somon cu sos de citrice

Pentru peşte

2 fileuri somon

1 căţel de usturoi

1 linguriţă coajă de lămâie

sare

piper

1 lingură ulei

1 portocală roşie

Pentru sos

3 linguri unt

1 portocală roşie

1 portocală

1 ceapă mică

1 lime

pătrunjel

coriandru

sare

piper

Cum se prepară somonul cu sos de citrice

Dai drumul la cuptor.  Tai somonul bucăţi mare, pe care le aşezi în bucăţi de hârtie de copt. Le condimentezi cu sare, piper, usturoi tocat şi coajă de lămâie. Ungi cu ulei fiecare bucată de peşte şi aşezi felii de portocală roşie. Le înfăşori în hârtie şi le ţii la cuptor 6-8 minute.

Pentru sos, topeşti untul şi descojeşti portocalele. Le toci, le amesteci cu zeama de lime, condimentezi cu sare, piper, coriandru, ceapa şi pătrunjel tocate şi amesteci totul cu untul topit. Serveşti somonul alături de acest sos.

Sursa http://www.howsweeteats.com

http://www.howsweeteats.com

Mai multe