Somon în crustă de parmezan la cuptor

9 mai 2018   Gătește sănătos

Dacă îţi place peştele, vei aprecia cu siguranţă această reţetă gustoasă de somon în crustă de parmezan.

Ingrediente pentru somon în crustă de parmezan la cuptor

2 bucăţi file se somon (150-200 g )

80 ml unt, topit

90 g pesmet

70 g parmezan

3 linguri pătrunjel, tocat

2 căţei de usturoi, zdrobiţi

1 lingură ulei

felii de lămâie, pentru servire

salată verde, pentru servire

sare

piper

Mod de preparare – Somon în crustă de parmezan

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Amesteci parmezanul ras cu pesmetul, pătrunjelul, usturoiul, sare şi piper, după gust. Dai somonul prin unt, apoi prin compoziţia cu pesmet.

Le aranjezi într-o tavă şi le stropeşti cu puţin ulei. Dai la cuptor 10-12 minute, în funcţie de grosimea bucăţilor de peşte. Serveşti cu salată verde şi felii de lămâie.

Sursa https://www.eatwell101.com

https://www.eatwell101.com

Mai multe