Sorbet de căpşuni, reţeta pas cu pas FOTO
Iată un desert foarte proaspăt şi foarte uşor de preparat. Este desertul perfect pentru această vară, însă poate fi şi o gustare răcoritoare, între mesele principale.
Ingrediente (4 porţii)
490 g căpşuni 150 g gem de căpşuni zeama de la 1 limetă 80 ml apă sare
Mod de preparare
Speli şi cureţi căpşunile, le îndepărtezi codiţele şi le pui într-un robot de bucătărie sau blender, împreună cu gemul, zeama de lămâie, apa şi sare, după gust. Le pasezi până obţii un piure omogen. Adaugi mai multă sare, zeamă de limetă sau gem, după gust, dacă este nevoie.
Răstorni compoziţia într-un vas nu foarte adânc, acoperi şi dai la congelator până se întâreşte, aproximativ 3-4 ore.
Spargi compoziţia şi o desfaci cu o furculiţă, apoi o pui din nou în robotul de bucătărie şi amesteci până când nu mai rămân bucăţi îngheţate. Continui să o amesteci în robot, până când compoziţia începe să aibă o culoare mai deschisă.
Dai din nou la congelator dacă este nevoie sau serveşti sorbetul imediat, direct din robotul de bucătărie. Dacă sorbetul este prea tare, îl laşi să se înmoaie în frigider, aproximativ 15 minute, apoi îl serveşti în pahare de sticlă.
Sursa + foto: kitchenstories.io