Sos Bechamel

15 ianuarie 2014   Gătește sănătos

Un sos bechamel extrem de rafinat, specific gastronomiei franceze. Numele lui mai este şi sos alb.

Ingrediente:

1 pachet unt 500 ml lapte 4 linguri făină 30 g parmezan sare piper

Mod de preparare:

Pui pachetul de unt într-o tigaie la foc mic. După ce s-a topit, adaugi făina în ploaie, amestecând mereu să nu se formeze cocoloaşe. După ce ai încorporat făina torni, în fir subţire, laptele amestecând continuu. Laşi acest sos bechamel sa dea câteva clocote şi adaugi parmezanul, sarea şi piperul. Aştepţi să se combine aromele şi opreşti focul.

Aripioare de pui cu sos alb

Aripioare de pui cu sos alb

Mancare de cartofi cu sos de rosii

Mancare de cartofi cu sos de rosii

Taitei cu sos de somon

Taitei cu sos de somon

Mai multe