Spaghete cu roşii şi creveţi

9 ianuarie 2016   Gătește sănătos

Pentru această reţetă, sarea se adaugă imediat după ce se pun pastele la fiert. › Nu se pune ulei la fierberea pastelor. Se poate adăuga puţin după ce sunt fierte. Nu se clătesc în apă rece, pentru că nu se va mai prinde sosul.

Ingrediente (4 porţii)

500 g spaghete 300 g creveţi 2 linguri pastă de tomate 100 ml vin alb 8 roşii cherry 3 căţei usturoi 2 linguri unt busuioc sare piper

Mod de preparare

Se pun spaghetele la fiert în apă clocotită cu sare pentru 11 minute. Se topeşte untul într-o tigaie, apoi se adaugă creveţii curăţaţi şi spălaţi, se presară puţină sare, se acoperă cu un capac şi se călesc înăbuşit timp de 10 minute. Se presară apoi usturoiul pisat, se adaugă pasta de tomate, vinul alb, roşiile cherry tăiate în jumătate şi se mai lasă pe foc încă 10 minute. La final se presară sare, piper şi busuioc, după gust, se toarnă sosul peste spaghetele fierte şi scurse şi se amestecă.

Mai multe