Spaghete cu sos ragu

4 august 2017   Gătește sănătos

Niciodată nu ne dăm înapoi de la o porţie zdravănă de spaghete cu sos ragu, o porţie care poate fi mâncată fie la prânz fie la cină. Nu ştim cât de mult vă plac vouă pastele, şi mai ales acest sos, dar noi suntem absolut înnebuniţi după această combinaţie pe care o preparăm ori de câte ori avem ocazia.

Spaghete cu sos ragu - Ingrediente

300 g spaghete

Pentru sosul ragu 600 g carne de curcan (sau amestec de vită cu porc) 3 cepe potrivite 4 linguri pastă de roşii 150 ml vin roşu demisec 3 linguri ulei 4-5 ciuperci 200 ml supă de pasăre 2 foi de dafin 1/2 linguriţă busuioc uscat 1/2 linguriţă cimbru uscat sare piper

roşii cherry

pătrunjel verde

busuioc

Spaghete cu sos ragu - Mod de preparare

Se căleşte ceapa în ulei ­bine încins, până începe să se înmoaie, se adaugă carnea, se continuă călirea, amestecând continuu, apoi se adaugă treptat supa de pasăre şi se lasă să fiarbă circa 20 de minute. Se adaugă ciupercile tăiate mărunt, pasta de roşii, foile de dafin, condimentele, vinul, sare şi piper şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până scade bine.

Separat, se fierb spaghetele „al dente” în apă cu sare, se scurg şi se servesc calde cu sosul de carne. Se decorează cu roşii cherry, frunze verzi de pătrunjel şi cu busuioc.

Mai multe