Sparanghelul, leguma vedetă. Trei reţete uşoare cu sparanghel
Sparanghelul este una dintre cele mai sănătoase legume. Se găteşte foarte uşor şi poţi mânca oricât, pentru că are extrem de puţine calorii. Sparanghelul este cel mai bun în combinaţie cu ou moale, somon, carne de vită şi diverse legume precum cartofi sau fasole verde. Îţi prezentăm trei reţete extrem de uşoare pe care le vei adora.
Tagliatelle cu sparanghel şi roşii
Ingrediente pentru tagliatelle cu sparanghel şi roşii:
ulei de măsline 2 căţei de usturoi 1 legătură busuioc tocată 2 cutii de câte 400 g de roşii la conservă sare piper 500 g tagliatelle prospere 1 mănunchi de sparanghel parmezan pentru servit
Mod de preparare pentru tagliatelle cu sparanghel şi roşii:
Încinge o cratiţă la foc potrivit şi adaugă o lingură de ulei de măsline. Pune usturoiul tocat mărunt şi prăjeşte-l până devine auriu. Adaugă busuiocul tocat şi conservele de roşii bucăţi şi lasă să fiarbă. Adaugă sare şi piper şi mai fierbe pentru 5 minute.
Rupe capetele sparanghelului şi aruncă-le.
Pune sparanghelul într-un blender şi adaugă sosul de roşii. Amestecă-le împreună apoi pune totul în cratiţă şi mai lasă pe foc cam 1 minut.
Gustă de sare şi piper şi adaugă frunze de busuioc. Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Scurge-le, amestecă-le cu un pic de ulei de măsline şi adaugă sosul.
Ai grijă să păstrezi puţină apă de la paste în cazul în care sosul e prea gros.Serveşte cu parmezan ras deasupra.
Sparanghel la grătar cu ou poşat
Ingrediente pentru sparanghel la grătar cu ou poşat:
2 felii mari de pâine
ulei de măsline
12 fire de sparanghel
1/2 linguriţă de boia afumată
2 ouă mari
parmezan
5 fire pătrunjel
Mod de preparare pentru sparanghel şi ou poşat:
Pune o oală mare cu apă şi sare la fiert. Încinge tigaia grill şi prăjeşte pâinea, apoi unge-o cu ulei de măsline. Îndepărtează capetele sparaghelului şi pune-le pe grill pentru câteva minute pe fiecare parte, apoi pune boia peste el şi împarte-l pe feliile de pâine.
În timp ce sparanghelul se găteşte pe grill, poşează ouăle în apa fiartă pentru 3 minute.
Pune ouăle peste sparanghel şi apoi adaugă sare, piper, parmezan şi puţin pătrunjel pe fiecare felie de pâine.
Supă cremă de sparanghel cu ou poşat
Ingrediente pentru supă cremă de sparanghel:
800 g sparanghel
ulei de măsline
2 cepe medii
2 tulpini de ţelină
2 fire de praz
2 l supă clară
sare
piper
10 ouă mici
8 felii de pâine ciabatta
1 cub de unt
Mod de preparare pentru supă cremă de sparanghel:
Taie capetele sparanghelului şi taie-l cam în trei. Ia o tigaie şi pune-o pe foc cu puţin ulei. Prăjeşte ceapa tocată mărunt, ţelina şi prazul pentru cam 10 minute până se înmoaie.
Adaugă sparanghelul şi supa şi fierbe pentru 20 de minute cu capacul pus. Ia totul de pe foc şi pune amestecul într-un blender adaugând din lichid cât să ajungi la consistenţa care îţi place.
Pune supa înapoi pe foc şi mai dă un clocot. Poşează ouăle şi prăjeşte pâinea. Serveşte supa cu câte un ou poşat şi o felie de pâine prăjită.