Spumă de căpşuni

9 mai 2016   Gătește sănătos

Un desert simplu de sezon pentru cei care vor un răsfăţ matinal ori la amiază.

Ingrediente (5 porţii)

700 g căpşuni 4 albuşuri 100 g zahăr brun zahăr vanilat

Mod de preparare

Ţine ingredientele la frigider înainte de a le folosi. După ce ai curăţat şi spălat căpşunile, mixează-le cu 3 linguri de zahăr.Bate bine albuşurile cu zahărul rămas până când obţii o spumă tare, adaugă zahărul vanilat şi încorporează, de sus în jos, cu ajutorul unei spatule, piureul de căpşuni.

După ce ai omogenizat compoziţia, dă spuma la frigider pentru cel puţin 20 de minute. Pune spuma în cupe şi, dacă vrei, decoreaz-o cu frunzuliţe de mentă, jumătăţi de căpşuni şi cu pişcoturi.

Mai multe