Ştrudel cu mere şi brânză

14 octombrie 2014   Gătește sănătos

Le rezişti cu greu ori de câte ori treci pe lângă un magazin cu produse de patiserie. Nu va mai trebui să te gândeşti la numărul de calorii dacă le prepari acasa. Incearca si tu reteta noastra de strudel cu mere si branza.

Ai nevoie de

1 aluat de foitaj

1 cană cremă de brânză

2 linguri esenţă de vanilie

1 cană zahăr pudră

1 cană felii de mere

¼ cană unt la temperatura camerei

Scorţişoară

Pune merele în blender ţi lasă-lşe până se transformă în piure. Amestecă piureul cu esenţa de vanilie şi pune-o într-o cratiţă pe foc 5 minute. Dacă merele mai lasă suc, poţi strecura piureul.

Întinde aluatul foitaj dezgheţat şi împarte-l în patru părţi egale. Pune pe o jumătate din fiecare bucată 1-2 linguri de piure de mere, iar pe cealaltă jumătate cremă de brânză. Pune jumătăţile una peste alta şi ai grijă să fie bine lipite. Pune ştrudele într-o tavă cu hârtie de copt şi lasă-le la cuptor până se rumenesc frumos.

Restul de cremă de brânză se feacă cu zahărul pudră şi untul. După ce ai scos strudelul cu mere si branza din cuptor si l-ai lăsat puţin să se răcească întinde crema de brânză peste el. Presară pe deasupra dacă vrei puţină scorţişoară.

Papanasi moldovenesti

Papanasi moldovenesti

Papanasi cu branza

Papanasi cu branza

Prajitura cu mere si mac

Prajitura cu mere si mac

Sursa foto http://www.sheknows.com

http://www.sheknows.com

Mai multe