Ştrudel cu prune

1 septembrie 2015   Gătește sănătos

Reţeta clasică a ştrudelului, luată din meniurile autriecilor, o regăseşti mai jos, doar că merele pot fi înlocuite cu succes de către prune. Aşa că nu mai pierde vremea şi pregăteşte un delicios ştrudel cu prune pentru întreaga familie.

Ingrediente

Pentru foile de ştrudel  500 g făină  200 ml apă călduţă  3 linguri ulei  1 lingură oţet  1 linguriţă sare

Pentru umplutură

1 kg prune brumării (fără sâmburi)

200 g zahăr

3 linguri griş

2 pliculeţe zahăr vanilat

1/2 linguriţă scorţişoară măcinată

2-3 linguri ulei pentru uns foile

Pentru decorat

50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie

50 g migdale

Cum se prepară

Se amestecă ingredientele pentru ­aluat şi se frământă bine până se obţine un aluat uniform şi elastic. Se lasă la loc cald circa 15 minute, apoi, pe o faţă de masă pudrată cu făină, se întind două foi subţiri, cât mai uniforme, trăgând aluatul cu mâna, de la mijloc spre margini. Prunele se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat şi se lasă la macerat de seara până dimineaţa, apoi se scurg de zeamă, se pudrează cu scorţişoara măcinată şi cu grişul. Foile se taie în dreptunghiuri, având lungimea egală cu cea a tăvii în ­care va fi copt ştrudelul. Se ung cu ulei, se aşază umplutura pe latura lungă, apoi se rulează strâns. Deasupra se presară migdalele, după ­care se aşază în ­tava ­unsă cu puţin ulei şi se pun la copt, în cuptorul bine încins, pentru circa 35-40 de minute. Se pudrează cu zahăr aromat cu vanilie şi se taie ­felii după ce se răcesc complet.

Mai multe