Sufleu de portocale
Citricele sunt fructele de sezon, aşa că ne-am gândit să facem şi un sufleu. Un sufleu reuşit trebuie să crească peste nivelul vasului, cam dublu faţă de compoziţia turnată. Iar pentru asta nu trebuie deschisă uşa cuptorului pe întreaga perioadă de coacere.
Ingrediente (4 porţii)
sucul de la 2 portocale mici 50 g unt 50 g făină 5 linguri zahăr pudră 500 ml lapte 4 ouă coaja rasă de la portocale
Cum se prepară
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Speli portocalele şi le dai prin răzătoarea mică. Evită atingerea părţii albe de sub coajă, pentru că este amară. Storci portocalele şi păstrezi sucul. Topeşti untul într-o cratiţă la foc mic, adaugi făina în ploaie şi laptele. Amesteci. Când s-a format o compoziţie cremoasă, laşi un pic la răcit.
Adaugi gălbenuşurile pe rând, 4 linguri de zahăr pudră, sucul şi coaja rasă de portocale. Amesteci. Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi în compoziţie. Încingi cuptorul. Ungi vasele termorezistente cu puţin unt sau ulei. Torni din compoziţie şi umpli doar jumătate din capacitatea vaselor. Laşi la cuptor aproximativ 30 de minute. Când serveşti, presari restul de zahăr pudră.