Supă cremă de legume cu crutoane

5 iunie 2015   Gătește sănătos

Supele cremă sunt printre cele mai bogate mâncăruri în vitamine, datorită complexităţii de legume pe care le conţin. Sunt excelente în orice anotimp, se prepară foarte repede şi se servesc cel mai bine cu crutoane. Iată o reţetă de supă cremă de legume cu crutoane excelentă şi nemaipomenit de gustoasă.

În supa cremă de legume se pot pune ce legume de sezon vă plac. De exemplu se pot pune mazăre sau conopidă, dar şi broccoli. Este excelentă şi extrem de delicioasă, merită încercată cât mai curând.

Ingrediente Supă cremă de legume cu crutoane:

Pentru supă:

  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de păstârnac
  • 1 ceapă mare
  • 2cartofi
  • 1 ardei capia
  • 2 căţei de usturoi
  • 2-3 linguri de unt sau ulei
  • Boia dulce
  • Sare
  • Piper
  • Pătrunjel proaspăt

Pentru crutoane:

  • 4 felii de pâine
  • 3 căţei de usturoi
  • Ulei de măsline

Mod de preparare Supă cremă de legume cu crutoane:

Legumele se curăţă bine, apoi se spală. Ceapa se taie peştişori şi se pune la călit în unt. Morcovul şi păstârnacul se taie rondele, ardeiul se taie cubuleţe mici, usturoiul se taie felii şi cartofii cuburi. Apoi, se pun toate peste ceapă la călit, cu puţină apă, sare, piper şi boia. Se lasă câteva minute să se călească, apoi se pun 2-3 căni de apă şi se lasă la fiert.

Crutoanele se prepară în acest timp. Se taie cuburi feliile de pâine şi se bagă la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă câteva minute, se scot şi se stropesc cu puţin ulei de măsline şi cu usturoiul pisat. Se bagă înapoi în cuptor şi se lasă să se rumenească bine.

Când s-au fiert şi legumele, se strecoară şi se pisează cu ajutorul unui belnder. Supa se păstrează şi se adaugă peste legumele pisate treptat. Se pune supă până se ajunge la consistenţa dorită, amestecându-se continuu. Se mai poate pune sare şi unt după gust, se amestecă bine şi se serveşte cu pătrunjelul proaspăt tocat şi crutoanele. Poftă bună!

Mai multe