Supă-cremă de legume (de post)
9 decembrie 2014
Gătește sănătos
Pe frigul de-afară credem şi noi că s-ar cuveni o supă-cremă de legume de post fierbinte.
Ingrediente
3 cartofi 2 morcovi 1 ceapă 1 rădăcină ţelină 1 ardei gras ½ conopidă 2 linguri ulei sare piper 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare
Cureţi legumele, le speli, le tai bucăţele şi le pui la fiert în aproximativ 3 l de apă. Adaugi sarea şi uleiul. Când legumele sunt gata, le laşi să se răcească câteva minute, apoi le pasezi cu blenderul. Supa-cremă de legume bţinută o mai dai într-un clocot, iar dacă e prea groasă, mai adaugi un pic de apă fierbinte. Pui sare şi piper după gust, iar la final adaugi pătrunjelul tocat peste supa cremă de legume. Poţi servi supa cremă de legume cu crutoane.
sursa foto: Shutterstock