Supă-cremă de legume (de post)

9 decembrie 2014   Gătește sănătos

Pe frigul de-afară credem şi noi că s-ar cuveni o supă-cremă de legume de post fierbinte.

Ingrediente

3 cartofi 2 morcovi 1 ceapă 1 rădăcină ţelină 1 ardei gras ½ conopidă 2 linguri ulei sare piper 1 legătură pătrunjel

Mod de preparare

Cureţi legumele, le speli, le tai bucăţele şi le pui la fiert în aproximativ 3 l de apă. Adaugi sarea şi uleiul. Când legumele sunt gata, le laşi să se răcească câteva minute, apoi le pasezi cu blenderul. Supa-cremă de legume bţinută o mai dai într-un clocot, iar dacă e prea groasă, mai adaugi un pic de apă fierbinte. Pui sare şi piper după gust, iar la final adaugi pătrunjelul tocat peste supa cremă de legume. Poţi servi supa cremă de legume cu crutoane.

Supa-cremă de legume

supa cremă de legume

Supa de legume cu galuste

Supa de legume cu galuste

Supa de pui cu taitei de casa

Supa de pui cu taitei de casa

Mancare taraneasca de post

Mancare taraneasca de post

sursa foto: Shutterstock

Mai multe