Supă-cremă de mazăre

16 iulie 2015   Gătește sănătos

Uşor de preparat şi nici nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru o supă-cremă reuşită!

Ingrediente 600 g boabe de mazăre proaspătă 1 ceapă potrivită ca mărime 1 morcov 1 felie de ţelină 2 linguri ulei de măsline 50 g parmezan ras frunze de mentă proaspătă sare piper

Cum se prepară

Se curăţă legumele şi se fierb în apă cu puţină sare până sunt pe jumătate fierte. Se adaugă boabele de mazăre, 3-4 frunze de mentă şi se lasă să mai fiarbă 5-6 minute, până se înmoaie mazărea.Se strecoară legumele şi mazărea, păstrând zeama. Se trec prin blender sau sită, se diluează cu zeamă, până la consistenţa dorită şi se pune din nou la foc. Se adaugă

2 linguri ulei de măsline, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă să dea în 2-3 clocote.Se ia supa de pe foc, se adaugă parmezanul ras, se amestecă bine, folosind un tel şi se serveşte, caldă sau rece.

Mai multe