Supă-cremă de morcovi

1 martie 2016   Gătește sănătos

Unul dintre beneficiile pe care ţi le aduce o cură cu morcovi este şi acela că reglează nivelul glicemiei. Acest fapt se datoreaă unor substanţe antioxidante numite carotenoide (betacaroten, luteină, licopen) pe care le conţin aceste rădăcinoase. Pentru a te bucura de acest efect, bea zilnic un pahar de suc mănâncă un morcov cruid.

Ingrediente (6 porţii)

1 kg morcovi 4 cartofi 2 rădăcini pătrunjel 1 ţelină 4 căţei usturoi 1 praf piper coriandru, opţional 1 lingură ulei 1 lingură unt sare, după gust

Mod de preparare

Cureţi şi speli legumele, le tai cuburi şi le căleşti în uleiul încins împreună cu untul. Torni apă cât să le acopere, pui sare ReduSalt şi le laşi să fiarbă bine.

Când sunt gata, le dai deoparte să se răcorească puţin şi le pasezi cu un blender. Piureul obţinut îl mai subţiezi cu puţin din zeama în care au fiert legumele ca să dai supei consistenţa dorită. O mai laşi pe foc 10 minute, atât cât să se combine aromele, şi o serveşti, dacă vrei, presărată cu coriandru şi cu piper.

Mai multe