Supă-cremă de morcovi
Când spui morcov spui betacaroten, bun pentru vedere şi nu numai! Profită de aroma şi dulceaţa acestei legume într-o delicioasă supă-cremă de morcovi!
Ingrediente (4 porţii)
3-4 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 3 ardei roşii 3 cartofi 2 linguri ulei 200 g iaurt degresat 1 ardei roşu pentru decor sare piper busuioc uscat şi verde
Preparare
Speli şi tai mărunt legumele. Le pui la fiert într-o oală mai mare cu apă, sare şi ulei, până se sfărâmă. Când toate legumele sunt fierte, le scoţi şi le muţi într-un castron (exceptând ceapa, care se aruncă), unde le pasezi până obţii o cremă.
Adaugi din zeama care a rămas, până obţii o cremă. Dacă rămâne prea consistentă, mai poţi adăuga apă. La sfârşit, condimentezi cu sare, busuioc uscat şi piper, după gust. O serveşti cu iaurt, felii de ardei şi piper negru mărunţit.