Supă cremă de morcovi

6 februarie 2014   Gătește sănătos

Gustul dulce al morcovilor în combinaţie cu celelalte ingrediente face din această reţetă un adevărat elixir pentru sănătate.

Ingrediente:

5 morcovi spălaţi şi tocaţi 1 ceapă tocată 500 ml apă caldă 150 ml supă de pui ½ linguriţă de ghimbir 125 ml smântână 2 căţei de usturoi zdrobiţi 1 lingură de ulei de măsline piper sare o baghetă

Mod de preparare:

Se taie legumele şi se curăţă. Se adaugă morcovii, ceapa, apa, supa de pui şi ghimbirul într-o oală. Se fierb la foc mare. Apoi se acoperă oala cu un capac, se reduce focul şi se mai fierbe timp de 10-12 minute. Când s-a fiert, se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se pune tot amestecul într-un castron mare şi se mixează până ia consistenţa unui piure. Se încălzeşte smântâna într-o tigaie şi se pune în supă.

Usturoiul şi uleiul se pune într-un bol mic, se amestecă foarte bine. Se taie bagheta felii subţiri, se dă prin amestecul de usturoi şi ulei. Se aşază feliile de pâine într-o tavă şi se bagă la cuptor aproximativ 10 minute.

Se pune supa în boluri, se condimentează cu piper şi se serveşte cu feliile de pâine.

Sursa: taste.com.au

Mai multe