Supă-cremă de păstârnac

15 decembrie 2016   Gătește sănătos

O supă delicioasă, perfectă pentru cină uşoară. Este aromată, cremoasă şi foarte simplu de preparat.

De ce ai nevoie pentru supă-cremă de păstârnac

2-3 linguri ulei

1 ceapă

1 căpăţână usturoi

450 g păstârnac tăiat cubuleţe

1 l supă de legume sau de pui

100 g smântână

sare

piper

Află cum se prepară supa-cremă de păstarnac

Dai drumul la cuptor. Tai capătul cu rădăcina de la usturoi, îl înfăşori în hârtie de copt şi-l ţii cuptor aproximativ o oră. Îl laşi să se răcească şi scoţi miezul.

Încingi uleiul în tigaie şi căleşti ceapa tocată. Pui păstârnacul, usturoiul şi condimentezi cu sare şi piper. După 3 minute torni supa şi fierbi până când se înmoaie păstârnacul. Adaugi smântâna, mai ţii pe foc 3-4 minute apoi pasezi. Asezonezi cu sare şi piper după gust.

Sursa https://theoriginaldish.com

https://theoriginaldish.com

Mai multe