Supă-cremă de păstârnac
O supă delicioasă, perfectă pentru cină uşoară. Este aromată, cremoasă şi foarte simplu de preparat.
De ce ai nevoie pentru supă-cremă de păstârnac
2-3 linguri ulei
1 ceapă
1 căpăţână usturoi
450 g păstârnac tăiat cubuleţe
1 l supă de legume sau de pui
100 g smântână
sare
piper
Află cum se prepară supa-cremă de păstarnac
Dai drumul la cuptor. Tai capătul cu rădăcina de la usturoi, îl înfăşori în hârtie de copt şi-l ţii cuptor aproximativ o oră. Îl laşi să se răcească şi scoţi miezul.
Încingi uleiul în tigaie şi căleşti ceapa tocată. Pui păstârnacul, usturoiul şi condimentezi cu sare şi piper. După 3 minute torni supa şi fierbi până când se înmoaie păstârnacul. Adaugi smântâna, mai ţii pe foc 3-4 minute apoi pasezi. Asezonezi cu sare şi piper după gust.