Supă-cremă de porumb

23 mai 2016   Gătește sănătos

Dacă îţi place supa-cremă de porumb mai groasă, poţi pune în ea şi 2-3 cartofi.

Ingrediente (6 porţii)

6 căni de boabe de porumb din conservă 50 g unt 2 cepe tocate 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt 1 ţelină tocată 2 morcovi tăiaţi cubuleţe 1 l supă de legume 100 ml smântână sare piper

Mod de preparare

Într-o oală, înăbuşeşti în unt porumbul, cepele, usturoiul, ţelina, morcovul. Păstrează o cană de porumb şi câteva cubuleţe de morcov, pentru decor. Apoi, adaugi sare şi piper şi torni supa fierbinte. Laşi la fiert aproximativ 30 de minute.

Mixezi, în blender, legumele, după care le pui iar pe foc, adaugi smântâna şi potriveşti gustul cu sare, piper, dacă mai trebuie, şi adaugi boabele de porumb păstrate. Serveşti supa cu felii de pâine prăjită.

Mai multe