Supă-cremă de sparanghel
Sparanghelul are nevoie de un timp scurt de gătire, iar astfel își păstrează culoarea, gustul și nutrienții.
Ingrediente
500 g sparanghel
2 cartofi 1 ceapă
1 țelină mică
1 l supă de legume
100 ml smântână pentru gătit
sare piper
1-2 linguri ulei
1 cubuleț de unt
Mod de preparare
Speli sparanghelul și îl tai în bucăți potrivite, speli, cureți și mărunțești restul legumelor.
Încingi uleiul, adaugi și untul, pui ceapa la călit, presari sare după gust și amesteci, apoi adaugi sparanghelul și lași până se înmoaie. Scoți câteva vârfuri de sparanghel pe care le păstrezi pentru servit. Adaugi restul legumelor, torni supa și lași la fiert până când se înmoaie legumele.
Dai oala deoparte și lași la răcit, apoi blenduiești supa, o treci prin strecurătoare, potrivești gustul de sare și piper, torni smântâna, amesteci bine și poți servi supa decorată vârfurile de sparanghel păstrate.