Supă de avocado

5 noiembrie 2015   Gătește sănătos

Avocado este rodul unui pom fructifer; prin urmare, este un fruct, dar, în funcţie de diversele tradiţii culinare, este consumat ca fruct sau ca legumă. Este foarte bogat în minerale şi în uleiuri şi în vitamina E.

Ingrediente

2 fructe de avocado 700 ml supă de pui 100 g smântână 1 lingură zeamă de lămâie 1 lingură ulei 1 crenguţă pătrunjel verde sare piper alb

Mod de preparare

Tai fructele de avocado în două, îndepărtezi sâmburii şi scoţi miezul. Păstrezi puţin fruct şi îl tai cubuleţe pentru decorat. Încălzeşti supa de pui până la punctul de fierbere.

Mixezi miezul de avocado, adaugi smântâna şi supa, omogenizezi şi pui din nou supa pe foc, adăugând cubuleţele de avocado păstrate, uleiul, pătrunjelul, sare şi piper. După 1-2 clocote, dai supa deoparte, scoţi pătrunjelul şi adaugi zeama de lămâie.

Mai multe