Supă de chimen cu crutoane

30 octombrie 2015   Gătește sănătos

Supele sunt foarte bune, mai ales în perioadele reci din an, când corpul are nevoie să se încălzească. Supa de chimen este o supă extrem de uşor de făcut şi foarte aromată. Este excelentă pentru zilele de post şi cele în care ai nevoie de ceva mai uşor pentru stomac. De altfel, chimenul este foarte bun pentru senzaţiile de balonare şi pentru o digestie mai bună.

Aşadar, încearcă această supă de chimen cu crutoane, foarte gustoasă şi sănătoasă. Rapid de preparat şi extrem de aromată, supa de chimen se potriveşte oricui.

Ingrediente Supă de chimen cu crutoane:

  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov potrivit
  • 1 ţelină mică
  • 2 linguri de ulei
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură de făină
  • 1 linguriţă de paprika dulce
  • 1 lingură rasă de seminţe de chimen
  • 4 linguri de bulion de roşii
  • 2 frunze de dafin
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • Sare
  • Piper
  • Crutoane
  • Chilli uscat şi zdrobit pentru cine vrea picant

Mod de preparare Supă de chimen cu crutoane:

Jumătate din cantitatea de seminţe de chimen se zdrobeşte în mojar. Apoi, se prepară crutoanele în casă, sunt cele mai gustoase. Se taie câteva felii de pâine în cuburi mici, se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se presară cu sare, piper, cimbru şi pătrunjel şi se lasă la cuptorul încins până se rumeneşte bine. Mai mult de 5 minute nu ar trebui să dureze.

Pentru supă se taie cuburi mărunte legumele. Apoi, într-o cratiţă se pune puţin ulei la încins şi se lasă la călit ceapa tăiată mărunt şi usturoiul zdrobit. După 3-4 minute se adaugă restul legumelor şi seminţele întregi de chimen. Se mai lasă 3 minute la foc potrivit să se călească.

Când sunt gata se adaugă făina şi paprika şi se amestecă bine de tot timp de un minut pe foc, până se pătrund bine cu legumele. Se adaugă apoi 1 litru de apă fierbinte şi se amestecă mereu. Ca să aibă un gust deosebit supa, se poate adăuga un ardei roşu copt, curăţat de coajă şi pisat bine la blender. Supa va prinde un gust dulce nemaipomenit.

Se adaugă apoi foile de dafin, sare, piper şi seminţele de chimen zdrobite şi se mai lasă pe foc cam 15 minute, să se înmoaie bine. Pentru cine vrea supa picantă, să adauge acum şi chilli mărunţit.

La sfârşit se adaugă bulionul şi pătrunjelul proaspăt tocat. Se serveşte caldă, evident, cu crutoane. Poftă bună!

Mai multe