Supă de chimen cu ou şi smântână

17 iulie 2015   Gătește sănătos

Chimenul este unul dintre cele mai plăcute ingrediente. Aroma sa este unică, iar beneficiile sunt numeroase. Chimenul ajută la tratarea balonărilor şi altor afecţiuni ale stomacului, fiind recomandat femeilor care alăptează pentru colicii la copii.

Pe lângă bine cunoscutele sărăţele cu chimen, acesta este folosit şi la multe alte mâncăruri, cum este această supă delicioasă de chimen cu ou şi smântână. Nu rata această reţetă excelentă, pe care o vei vrea să o prepari cât mai des. Supa de chimen cu ou şi smântână este foarte sănătoasă, uşor de preparat şi foarte savuroasă, deci trebuie să o încerci.

Ingrediente Supă de chimen cu ou şi smântână:

  • 1 lingură chimen măcinat
  • 2 linguri de făină
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 3 ouă
  • 300 de ml de smântână
  • Sare

Mod de preparare Supă de chimen cu ou şi smântână:

Într-o oală de dimensiuni potrivite se pun 2 linguri de ulei de măsline la încins. Peste el se pun 2 linguri rase de făină şi lingura de chimen măcinat. Se călesc 1 minut, timp în care se amestecă continuu, apoi se trage de pe foc şi se adaugă lingura de boia dulce. Se amestecă bine şi se pun 2 litri de apă rece, apoi se trece înapoi pe foc.

Se lasă pe foc până dă în clocot şi apoi se condimentează după gust. Într-un castron se pun 1 gălbenuş de ou, care se amestecă cu toată smântână. Albuşul şi celelalte două ouă se bat într-o farfurie separat cu un praf de sare.

Când zeama dă în clocot, se toarnă repede ouăle şi albuşul bătute bine, se amestecă energic pentru a se forma zdrenţele. Se lasă 2-3 minute, apoi se toarnă din compoziţia supei peste gălbenuş şi smântână până se face o combinaţie lichidă. Când aceasta este amestecată bine şi este lichidă, se toarnă cu grijă în supă şi se amestecă bine. Se stinge focul, supa este gata pentru servire. Se serveşte caldă cu crutoane şi presărată cu puţin pătrunjel verde dacă aveţi. Poftă bună!

Mai multe