Supă de mazăre şi mentă
O reţetă sănătoasă cu supa de mazare si menta care poate fi servită atât rece cât şi caldă.
Ingrediente:
o legătură de ceapă verde tocată mărunt un cartof mediu dat prin răzătoare un căţel de usturoi zdrobit 850 de ml de supă de legume sau pui 900 de grame de mazăre 4 linguri de mentă proaspătă tocată un vârf de lingură de zahăr alb o lingură de zeamă de lămâie 150 de ml de smântână Sare şi piper
Mod de preparare:
Într-o tigaie adâncă, puneţi ceapa verde, supa de pui, cartoful şi usturoiul. Lăsaţi compoziţia pe foc timp de 15 minute, amestecând uşor. Adăugaţi măzarea şi lăsaţi-o să fiarbă timp de 5-10 minute. La sfârşit puneţi menta, zahărul şi zeama de lămâie, lăsaţi supa de mazare la răcit, apoi turnaţi-o într-un blender şi amestecaţi până devine cremoasă. La final, adăugaţi peste supa de mazare smântâna şi asezonaţi cu sare şi piper după gust.
Foto: flickr.com