Supă de morcovi cu portocale şi ghimbir
Răcoritoare şi foarte sănătoasă, supa de morcovi cu portocale şi ghimbir pare o supă specială de iarnă, însă prospeţimea morcovilor de vară o face o supă la fel de bună şi pentru zilele caniculare de vară.
Portocalele se găsesc din plin şi în acest sezon, iar aroma de ghimbir va da un gust deosebit acestei supe. Este o supă foarte sănătoasă, recomandată oricui, mai ales celor care suferă de dureri reumatice, deoarece ghimbirul este un ingredient excelent pentru tratarea suferinţelor bolilor de oase.
Ingrediente Supă de morcovi cu portocale şi ghimber:
- 4 morcovi mari
- 2 cm rădăcină de ghimbir
- 1 ceapă
- Zeama de la o portocală
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 dovlecel
- 1,5 litri de apă
- Sare
- Piper
- Nucşoară
- Smântână
Mod de preparare Supă de morcovi cu portocale şi ghimber:
Această supă răcoritoare este perfectă şi pentru cei mici, este dulce şi foarte aromată. Aşadar, prepară cu încredere pentru toată familia.
Se curăţă ceapa, dovlecelul, morcovii şi ghimbirul şi se toacă mărunt. Se ia apoi o oală mai mare în care se pune o lingură de ulei de măsline, se adaugă zarzavaturile, mai puţin dovlecelul şi ghimbirul, se lasă 2-3 minute la călit şi se ting cu apă. Se lasă pe foc să fiarbă timp de 10 minute, apoi se adaugă şi dovlecelul, zeama de portocală, condimente după gust şi apă. Ghimbirul, ca să îşi lase aroma lui specială cât mai bine, se poate da prin răzătoare.
Se lasă oala la foc potrivit şi când este gata, se ia de pe foc şi se lasă la răcit pentru un sfert de oră. Legumele se separă de zeamă şi se bat bine la blender sau robot de bucătărie. Amestecul trebuie să aibă consistenţa unui piure cremos. Se adaugă zeamă până se ajunge la consistenţa dorită. Apoi, se pune pe foc şi se mai dă într-un clocot. Se stinge focul şi se lasă la răcit. Se serveşte cât este caldă, se adaugă smântâna sau un iaurt gros mai acru sau altele după preferinţe. Poftă bună!