Supă de oase de vită cu fidea

29 ianuarie 2018   Gătește sănătos

Ca la mama acasă, găseşti aici o reţetă de supă economică şi gustoasă.

De ce ai nevoie ca să prepari supă de oase de vită cu fidea:

1 kg oase de vită

100 g fidea

2 morcovi

2 ardei graşi

2 roşii

2 legături de pătrunjel

sare.

Cum găteşti supă de oase de vită cu fidea:

Speli oasele şi le pui la fiert într-o oală cu apă rece, cu puţină sare. Separat, în alt vas cu apă clocotită şi sare, fierbi fideaua. Când s-a fiert suficient, o scoţi cu spumiera, o treci printr-un jet de apă rece şi o laşi la scurs. Roşiile se opăresc în apă clocotită, apoi le cureţi şi le tai mărunt.  Cureţi morcovii şi ardeii, îi speli şi îi tai pe lungime, în fâşii subţiri. Pui la fiert morcovii, roşiile şi ardeii în supa de oase şi, când sunt gata, adaugi fideaua, sărezi după gust şi o serveşti caldă, cu pătrunjel tocat mărunt presărat pe deasupra.

Sursa foto: https://ro.pinterest.com

Mai multe