Supă de peşte

11 decembrie 2013   Gătește sănătos

Ingrediente:

5 cepe unt 10 cartofi verdeţuri 2-3 scrumbii un merlan un ţipar o plătică pâine sos viegretă sare piper

Mod de preparare:

Se taie ceapa în bucăţi mari şi se căleşte în unt. Se curăţă cartofii. Când ceapa are o culoare maronie, se toarnă un litru de apă în vas. Se pun cartofii în vas, se adaugă sare, piper şi verdeţurile. Se curăţă peştele. Când cartofii sunt aproape fierţi, se dă focul mai mare, astfel încât lichidul să clocotească, şi se pune peştele tăiat bucăţi. Se fierbe câteva minute la foc puternic. Se taie feliile de pâine, se pun într-un castron pentru supă şi se toarnă peste ele trei sferturi din cantitatea de supă. Se păstrează cald. Se aranjează cartofii, ceapa şi peştele într-un castron adânc şi se servesc alături de sosul vinegretă şi supă.

FOTO pinterest.com

Mai multe