Supă de pui cu orez sălbatic
Vrei o supă delicioasă la masa de prânz? Atunci îţi propunem această reţetă de pui cu orez sălbatic.
Ingrediente
1 cană orez sălbatic
500 g piept de pui, tăiat cubulețe
1 ceapă
2 morcovi
1 tijă de apio
3 căței de usturoi
2 l supă de pui sau apă
1 linguriță cimbru uscat
1 linguriță rozmarin uscat
sare și piper
2 linguri ulei
pătrunjel proaspăt
Mod de preparare
Speli orezul cu apă rece. Într-o oală, încingi uleiul la foc mediu, adaugi ceapa, morcovii, țelina și usturoiul tăiate cubulețe și le călești până se înmoaie. Pui și bucățile de pui și le gătești până când nu mai au culoarea roz.
Amesteci orezul sălbatic cu cimbrul, rozmarinul, sarea și piperul și adaugi în oală, apoi torni supa de pui sau apa și lași să dea în clocot.
Reduci focul, acoperi vasul și lași supa să fiarbă 45-50 de minute sau până când orezul este fiert.
Servești supa în boluri, decorată cu pătrunjel proaspăt.