Supă de roşii cu borş

29 iunie 2015   Gătește sănătos

Ce poate fi mai răcoros şi delicios pe timp de vară decât o supă de roşii cu borş? Sezonul roşiilor proaspete de grădină a început, aşa că ar fi păcat să nu te bucuri de proprietăţile acestor minunate legume de vară. Supa de roşii este excelentă în curele de slăbire, deoarece roşiile nu îngraşă, nu au grăsimi şi sunt bogate în potasiu, calciu, fosfor, vitaminele A, C şi K. de asemenea, roşiile sunt un depurativ natural excelent, iar cura cu supă de roşii este necesară pentru cine doreşte o siluetă frumoasă.

Roşiile fac parte din alimentele foarte sănătoase pentru om, de la menţinerea sănătăţii pielii la îmbunătăţirea vederii şi sănătatea părului. Îmbătrânirea tenului este încetinită prin consumul de roşii, datorită conţinutului de beta caroten, având posibilitatea de a preveni afecţiunile vederii. Fiind surse bogate de vitamina A, roşiile ajută la  menţinerea rezistenţei şi strălucirii părului.

Ingrediente Supă de roşii cu borş:

  • 800 de grame de roşii proaspete
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 ţelină mică
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 cartofi
  • 500 de ml de borş proaspăt
  • 50 de ml de ulei
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 legătură leuştean
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare Supă de roşii cu borş:

Ceapa, morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă frumos, apoi se spală bine şi se toacă mărunt cubuleţe sau prin răzătoare. Se pun apoi la fiert în apă caldă cu puţină sare şi se lasă la fiert timp de 10minute.

După cele 10 minute se adaugă uleiul, roşiile tocate şi cartofii tocaţi şi se mai lasă la fiert la foc potrivit în jur de 20 de minute. În acest timp, separat, se fierbe borşul, se îndepărtează spuma şi se toarnă peste legumele fierte. Se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă pătrunjelul şi leuşteanul tocate la final după ce se stinge focul. Se pune un capac şi se lasă la odihnit. Se serveşte caldă sau rece, este la fel de bună şi gustoasă. De asemenea, după fierberea legumelor, acestea se pot amesteca piure cu ajutorul unui blender. Poftă bună!

Mai multe