Supă de roșii cu creveți
Supa de roșii cu creveți este o combinație seducătoare între dulceața roșiilor coapte și savoarea ușor sărată a creveților.
Ingrediente
500 g creveți decorticați
800 g roșii tocate
1 ceapă mare
2 căței de usturoi
1 l supă de pește sau de fructe de mare
100 ml vin alb sec
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță zahăr
sare
piper
felii baghetă
sos pesto
Mod de preparare
Tai ceapa mărunt și toci usturoiul. Pui uleiul de măsline într-o oală mare și călești ceapa 3-4 minute, până devine translucidă. Adaugi usturoiul și mai lași un minut, apoi torni vinul alb și lași să fiarbă 2 minute.
Pui roșiile tocate, supa de pește, zahărul, sarea și piperul, apoi fierbi la foc mic 20 de minute. Mixezi supa cu un blender, până devine fină. Adaugi creveții și lași să fiarbă 3-4 minute, până devin roz și opaci.
Prăjești ușor feliile de pâine, apoi le ungi cu sos pesto. Torni supa fierbinte în boluri și așezi deasupra feliile cu pesto.