Supă de roșii cu creveți

26 mai 2025   Gătește sănătos

Supa de roșii cu creveți este o combinație seducătoare între dulceața roșiilor coapte și savoarea ușor sărată a creveților.

Ingrediente

500 g creveți decorticați

800 g roșii tocate

1 ceapă mare

2 căței de usturoi

1 l supă de pește sau de fructe de mare

100 ml vin alb sec

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță zahăr

sare

piper

felii baghetă

sos pesto

Mod de preparare

Tai ceapa mărunt și toci usturoiul. Pui uleiul de măsline într-o oală mare și călești ceapa 3-4 minute, până devine translucidă. Adaugi usturoiul și mai lași un minut, apoi torni vinul alb și lași să fiarbă 2 minute.

Pui roșiile tocate, supa de pește, zahărul, sarea și piperul, apoi fierbi la foc mic 20 de minute. Mixezi supa cu un blender, până devine fină. Adaugi creveții și lași să fiarbă 3-4 minute, până devin roz și opaci.

Prăjești ușor feliile de pâine, apoi le ungi cu sos pesto. Torni supa fierbinte în boluri și așezi deasupra feliile cu pesto.

Mai multe