Supă de varză

19 iunie 2015   Gătește sănătos

Supa de varză nu este bună numai în diete. Ea este perfectă şi în orice altă zi.

Ingrediente

2 morcovi potriviţi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 2 cartofi 1 dovlecel 1 bucată de varză dulce 2 ardei 2 linguri ulei pătrunjel verde mărar verde tarhon proaspăt leuştean verde sare

1 ou mare

1 ceşcuţă griş

1 linguriţă ulei

1 praf de sare

Preparare

Cureţi şi tai legumele după preferinţă, le căleşti împreu­nă în ulei şi 2-3 linguri de apă până se înmoaie. Adaugi 3 l de apă caldă şi laşi totul să fiarbă, la foc mic, circa

30 de minute. Baţi oul bine cu un praf de sare şi uleiul, adaugi grişul şi amesteci uşor. Iei cu linguriţa din compoziţie şi fierbi găluştele în apă cu sare. Le pui în apă când aceasta fierbe deja. Adaugi verdeaţa to­cată, mai puţin leuşteanul, sare, după gust, şi laşi să mai fiarbă 10 minute, la foc mic. Pui găluştele şi după 2-3 clocote închizi focul, adaugi leuşteanul tocat, acoperi cu capacul şi laşi să se aromatizeze 10 minute înainte de a fi servită.

Mai multe