Tăiţei (noodles) cu tofu

8 iulie 2014   Gătește sănătos

Esti vegetarian şi îţi place mancarea chinezească? Uite preparatul perfect pentru tine, dar nu numai.Îl pot încerca şi prietenii tăi care nu sunt vegetarieni.

Ingrediente

180g tăiţei proaspeţi 2 linguri ulei 2 căţei de usturoi, mărunţit 2 căni varză chinezească, tocată ½ cană morcovi, răzuiţi 2 cepe, tocate 1 cană muguri de fasole

Tofu şi sosul

150g tofu, feliat

½ lingură sos de soia

1 lingură vin de gătit chinezesc

Sos

½ lingură sos hoisin

½ lingură sos de soia

½ lingură sos de usturoi

2 linguriţe zahăr

½ linguriţă ulei de susan

¼ cană apă

piper alb

Mod de preparare

Prepară tăiţeii conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Amestecă tofu cu sosul pentru marinat şi pune-l deoparte. Combină ingredientele pentru sos într-un bol mic.

Pune uleiul în tigaie la foc mare, adaugă usturoiul şi prăjeste-l pentru 10 secunde. Adaugă tofu şi lasa compoziţia pe foc 1 minut sau până când începe să se caramelizeze. Se amestecă uşor pentru ca tofu să rămână întreg. Adaugă varza şi morcovii şi prăjeşte, până când varza începe să se înmoaie.

Adaugă tăiţeii, ceapa, mugurii de fasole şi sosul şi lasa comoziţia pe foc pentru 1 minut. Nu găti prea mult, mugurii de fasole trebuie să fie crocanţi. Serveşte imediat.

Sursa: http://www.recipetineats.com

Mai multe