Tartă cu brânză
Această tartă cu brânză este binevenită în orice moment al zilei.
Ingrediente (1 tartă) Pentru aluat 150 g făină 60 g unt 30 g zahăr 1 ou
Pentru umplutură
500 g brânză vaci
200 g iaurt
150 g zahăr
75 g făină
2 ouă
coaja răzuită de la o lămâie
Mod de preparare
Amesteci toate ingredientele şi frămânţi un aluat sfărâmicios. Formezi din aluat o bilă, o îmbraci în folie de plastic şi o laşi în frigider jumătate de oră.
Pentru umplutură, mixezi brânza de vaci cu zahărul, apoi adaugi iaurtul şi ouăle. Încorporezi până se omogenizează. Adaugi făina cernută şi coaja de lămâie răzuită. Amesteci bine.
Tapetezi o tavă şi întinzi aluatul, inclusiv pe pereţii ei. Înţepi cu o furculiţă din loc în loc. Încingi cuptorul şi laşi aluatul la copt 10 minute. Îl scoţi şi torni umplutura. Bagi la cuptor încă o jumătate de oră, până se rumeneşte uşor pe deasupra. Laşi să se răcească şi apoi porţionezi.