Tartă cu brânză

26 mai 2016   Gătește sănătos

Această tartă cu brânză este binevenită în orice moment al zilei.

Ingrediente (1 tartă) Pentru aluat 150 g făină 60 g unt 30 g zahăr 1 ou

Pentru umplutură

500 g brânză vaci

200 g iaurt

150 g zahăr

75 g făină

2 ouă

coaja răzuită de la o lămâie

Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele şi frămânţi un aluat sfărâmicios. Formezi din aluat o bilă, o îmbraci în folie de plastic şi o laşi în frigider jumătate de oră.

Pentru umplutură, mixezi brânza de vaci cu zahărul, apoi adaugi iaurtul şi ouăle. Încorporezi până se omogenizează. Adaugi făina cernută şi coaja de lămâie răzuită. Amesteci bine.

Tapetezi o tavă şi întinzi aluatul, inclusiv pe pereţii ei. Înţepi cu o furculiţă din loc în loc. Încingi cuptorul şi laşi aluatul la copt 10 minute. Îl scoţi şi torni umplutura. Bagi la cuptor încă o jumătate de oră, până se rumeneşte uşor pe deasupra. Laşi să se răcească şi apoi porţionezi.

Mai multe