Tartă cu caise proaspete, cel mai simplu desert de sezon
Această tartă se numără printre acele deserturi simple care au un gust delicios şi care arată de parcă ai fi depus un mare efort ca să le faci, în ciuda faptului că îţi ia doar câteva minute ca să le asamblezi. Dacă ai la îndemână aluat foitaj, gem şi fructe de sezon, acest desert este varianta perfectă pe care trebuie să o încerci dacă ai invitaţi neanunţaţi la masă.
Ingrediente
1 foaie aluat foitaj 6 caise coapte 4 linguri gem de caise 3 linguri zahăr tos
Mod de preparare
Încingi cuptorul la 190 de grade Celsius. Speli bine şi usuci caisele, apoi le tai în jumătăţi şi le scoţi sâmburii.
Dezgheţi aluatul şi îl întinzi într-o foaie mare, astfel încât să poţi decupa din ea un cerc cu diametrul de 25 de centimetri. Poţi să îl tai în jurul unei farfurii.
Ungi cu unt o tavă de copt şi aşezi aluatul foitaj tăiat pe ea.
Încălzeşti gemul în cuptorul cu microunde, 20 de secunde, pentru a deveni lichid, şi întinzi 3 linguri de gem peste cercul de aluat foitaj, lăsând neacoperită o margine de 2,5-3 cm.
Aşezi caisele cu partea tăiată în jos, pe foaia de aluat, şi le ungi cu restul de gem. Presari zahărul tos peste fructe şi apoi dai tava la cuptor 20-25 de minute, până când aluatul este pufos şi rumenit, iar caisele sunt caramelizate. Serveşti tarta caldă.
Sursa + foto: italianfoodforever.com