Tartă cu ceapă şi măsline
O tartă numai bună de încercat pentru masa de prânz.
Ingrediente:
o lingură de unt nesărat 2 linguri de ulei de măsline 2 cepe medii tăiate rondele 2 linguri de cimbru tocat un aluat de tartă(preparat din 200 de grame de făină, 100 de grame de unt, un ou, un praf de sare) făină un sfert de cană de măsline negre tăiate pe jumătate
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Încingeţi ulei într-o tigaie şi adăugaţi untul, ceapa şi cimbrul. Se lasă pe foc timp de 10 minute.
Se întinde aluatul pe o suprafaţă acoperită cu făină şi se lasă la cuptor 12 minute, până creşte uşor. Aranjaţi rondelele de ceapă pe tartă, iar peste ele măslinele. Se lasă la cuptor 25 minute, până când tarta capătă o culoare aurie.
Sursa: marthastewart.com