Tartă cu legume şi brânză FOTO
O simplă tartă cu legume şi brânză, servită cu o salată uşoară este ceea ce îmi doresc să mănânc de multe ori la prânz. Este gustoasă, uşoară şi merge foarte bine cu un pahar de vin. Este foarte uşor de preparat şi acasă şi devine întotdeauna o mâncare lăudată de cei care s-au înfruptat din ea.
- Tartă cu legume şi brânză - Ingrediente (4-6 porţii)
2 linguri ulei de măsline 2 căţei usturoi, tocaţi 6 roşii uscate, tocate fin 1 dovlecel, tocat 1/2 ardei gras roşu, curăţat şi tocat 2 cepe verzi tocate 1 crenguţă rozmarin, toată 1 linguriţă oregano uscat 1 foaie aluat 2/3 cană brânză ricotta 1/4 cană brânză pecorino sau parmezan răzuită 4 ouă sare piper
Tartă cu legume şi brânză - Mod de preparare
Încingi cuptorul. Într-o tigaie mare, la flacără iute, încingi uleiul şi pui usturoi, dovlecel şi ardei gras şi laşi pe foc 4 minute. Adaugi roşiile uscate, ceapa verde şi oregano şi mai laşi pe foc 3 minute.
Transferi legumele pe o farfurie şi laşi să se răcească la temperatura camerei. Mixezi ouăle cu ricotta, pecorino sau parmezan, sare şi piper şi adaugi şi legumele.
Torni compoziţia în tava în care ai întins aluatul şi bagi la cuptor 40-50 de minute, până când s-a pătruns bine.
sursa: http://www.pickledplum.com/